O klubu

Bavljenje sportom

Omogućiti svoj zainteresovanoj deci zdrav i pravilan razvoj kroz mogućnost bavljenja sportom, u ovom slučaju košarkom

Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju KK Flash, jednog od najuspešnijih beogradskih klubova u poslednjih 10-ak godina.


Klub je osnovan 2007. godine i već u prvoj godini postojanja zabeležio je sjajan rezultat – 1.mesto Regionalne lige mlađih pionira.


U narednim godinama nizali su se fantastični rezultati, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Generacije 1995. i 1996. učestvovali su na završnim turnirima Jedinstvene Kadetske Lige Srbije, zauzevši sjajno 4.mesto na državnom nivou, a godinu dana kasnije stigli su do 5.mesta. Ogromne uspehe zabeležila je i generacija dečaka rođenih 1998/99, godine, kako na timskom, tako i na individualnom nivou.


Uporedo, sa vrhunskim rezultatima kadeta, nizali su se uspesi i mlađih ekipa. Mlađi pioniri, dečaci rođeni 2000.godine, a potom i nadolazeće generacije, beležili su visoke plasmane u Kvalitetnoj beogradskoj ligi. Međutim, sve dobre nastupe naših ekipa, zasenila je generacija 2002.godišta, koje je posle dominantnih partija na F4, stigla do zlatnog odličja i najvećeg uspeha u istoriji kluba.


Pomenuta generacija, nije se zaustavila sa uspesima ni u evropskim okvirima. Naime, na krilima šampionske titule, zabeleženo je sjajno 6.mesto u nezvaničnoj evropskoj ligi za mlade (EYBL). Prethodno dominantno ostavivši iza sebe najbolje vršnjake u regionu, na 3 turnira organizovana u Mađarskoj, naši momci stigli su do Superfinalnog turnira u Poljskoj, u konkurenciji preko 50 najboljih klubova.


Potvrde i priznanja našeg kvalitetnog rada, stizali su u redovnim pozivima na reprezentativna okupljanja, kako igrača, tako i naših trenera.


Svi pomenuti uspesi, bili bi nezamislivi bez angažovanog i entuzijastičnog pristupa naših trenera sa najnižim starosnim nivoom, decom u ranom školskom uzrastu. Naše škole košarke postale su nadaleko poznate po svom kvalitetnom radu širom Voždovca.


Klub takođe, tokom sezone, redovno organizuje turnire i kampove u zemlji i inostranstvu.

  • Sedište kluba je na Voždovcu, a kroz našu školu košarke i takmičarske selekcije do sada je prošao veliki broj dece, kako sa ove opštine, tako i sa ostalih beogradskih opština u blizini.
  • Sa decom u selekcijama, a naročito u školama košarke, rade odgovorni treneri koji imaju puno iskustva u radu sa mlađim kategorijama, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.
  • Treninzi se održavaju u salama koje u potpunosti zadovoljavaju potrebe kvalitetnog treniranja i boravka dece.
  • Klub, pored treninga u toku školske godine, omogućava svim zainteresovanim članovima učešće na košarkaškim kampovima i turnirima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

MI NAPREDUJEMO

10

GODINA

..postojimo. Nikada nećemo prestati da unapređujemo KK FLASH. Očekujete još više od nas.

315

Košarkaša

...koji trenutno redovno treniraju u našim školama košarke i selekcijama, počev od mlađih pionira, pa do juniora.

2350

Ukupno košarkaša

... je prošlo kroz školu košarke i takmičarske selekcije KK FLASH tokom svih ovih godina.